Utorak, Septembar 17, 2013

Uloga vitamina b17 u borbi protiv raka

Pre dva veka hemičar po imenu Bon je otkrio prilikom destilacije vode iz bademove koštice hidrocijanidnu kiselinu (ova kisleina se nalazi u molekulu vitamina b17). Ovaj pronalazak podstakao je i druge istraživače da analiziraju dobijeni uzorak.Tako je po prvi put nastala kristalna supstanca bele boje kojoj su dali naziv - Amigdalin.
 Podatci o korišćenju gorkog badema u lečenju datiraju još pre više od tri hiljade godina po nekim kineskim dokumentima. Sastojak koji se nalazi u gorkom bademu je upravo vitamon b17.
Vitamin b17 je počeo ozbiljnije da se izučava sredinom prošlog veka.On je nastao tako što je pročišćen iz amigdalina i to je prvi učinio Ernst T. Krebs. Substanca koju je on dobio je laevo-mandelonitrile-beta-glucuronoside, a nazvao ju je Laetril. Kao vitamin on je prihvaćen 1952 god.

Delovanje vitamina b17

Da bi shvatili način na koji deluje ovaj vitamin na naš organizam moramo pogledati njegovu strukturu. Vitamin b17 je načinjen od dva toksična elementa - cijanida i benzaldehida koji u kombinaciji postaju još jači otrov. Pored njih tu se nalaze i dve jedinice glikoze. Organizam otključava ovaj molekul i prirodnim putem stvara beta-glikozidaze. Iz ovih jedinjenja nastaje otrovni hidrocijanid. U samom vitaminu B17 ne postoji hidrocijanid, več se on stvara u organizmu. Najveća koncentracija beta-glikozidaza je u malignom tumoru, što praktično znači da se otrovni hidrocijanid formira samo na mestu gde je kancer, a to ima za posledicu razaranje njegovih ćelija.

Više o delovanju i korišćenju Vitamina b17 u borbi protiv raka pročitajte na našem sajtu: http://vidatox.coo.rs/

 

Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me